Dak reiniging

Eens in de zoveel jaren is het raadzaam uw dak eens te laten reinigen. Met name als uw woning in de buurt staat van bomen, of juist dicht bij een doorgaande weg staat is het zeer verstandig.

U kunt ook bij ons terecht voor enkel het reinigen van uw dak!

uw dak laten reinigenDoor zuren en zouten van uitlaatgassen, of juist door mossen die overwaaien vanuit bomen vormen zich deeltjes op de dakpannen. Deze deeltjes kunnen zich snel uitbreiden en uiteindelijk de werking van de dakpan aantasten. Wanneer de dakpan niet meer kan ademen of juist uitdroogt kan deze scheuren of zelfs barsten.

Ook geglazuurde dakpannen reinigen is verstandig

Op jonge woningen ziet men vaak geglazuurde dakpannen, deze dakpannen zijn door hun geglazuurde laag direct al beter beschermd tegen mossen. Toch gebeurd het ook vaak dat geglazuurde dakpannen gereinigd moeten worden omdat zij dof worden door uitlaatgassen.

 De belangrijkste redenen om uw dak te laten reinigen

  • Uw dak ziet er weer als nieuw uit
    Uw dak zal er weer als nieuw uit zien, terwijl het tegen een fractie van de kosten is die u zou moeten betalen voor nieuwe dakpannen.
  • Verlengde levensduur
    Als u uw dakpannen laat reinigen verlengd u direct de levensduur van uw huidige dak en dakpannen. Zorgvuldig gereinigde dakpannen kunnen in de regel alweer tientallen mee.
  • Stijging van de waarde van uw woning
    Er wordt vaak niet bij stil gestaan, maar het reinigen van een dak geeft uw woning een volledig andere uitstraling. De woning ziet er veel frisser uit na het reinigen. U kunt er ook voor kiezen om uw dak te laten coaten in een andere kleur.