Dakcoating

Regelmatig wordt de vraag gesteld; waarom zou ik mijn dakpannen moeten laten coaten? Met de onderstaande uitleg proberen wij u uit te leggen waarom het raadzaam is.

Wat is dakcoating?

wat is dakcoatingDakcoating is letterlijk het verven van uw dakpannen met een speciale verf met isolatielaag in elke gewenste kleur. Deze isolatielaag zorgt voor een goede temperatuurregeling maar ook dat de dakpan optimaal wordt beschermd.

Coaten is vergelijkbaar met iets ‘spuiten’, echter trekt coating in de ondergrond waar het op is aangebracht. Dit zorgt ervoor dat dakcoating nauwelijks vatbaar is voor weersinvloeden zoals regen, sneeuwval en bijvoorbeeld vallende takken.

Woningen voor 1980 vaak zeer geschikt voor dak coating.

Op woningen die gebouwd zijn voor 1980 ziet men vaak dat er mos en algvorming is op en rond de dakpannen. Dit komt omdat er in veel gevallen gebruik is gemaakt van de betonpan of dat de kap van de woning op het noorden staat gericht. De betonpan heeft een open structuur, dit zorgt ervoor dat microscopisch kleine algen en mossen zich kunnen woningen voor 1980 zeer geschikt voor dakcoatingnestelen. Hierdoor krijgen zij houvast en kunnen ze door regen en zonneschijn uitgroeien tot een grote deken van mos. Deze mossen zijn goed te verwijderen, echter verdwijnt vaak bij het verwijderen van deze mossen de kleur van de dakpan. Na het verwijderen van de mossen en algen is het zaak om de dakpannen te coaten. Door uw dakpannen te coaten zorgt u er namelijk voor dat u mossen zich niet weer kunnen nestelen omdat er een flinterdunne gladde coating over dakpannen ligt.

De allerbeste coating

Dakcoating Friesland heeft hier de meest geschikte oplossing voor ontwikkeld. Door een samenwerking met het chemiebedrijf Pintura Coatings is er een coating ontwikkeld die is gemaakt van 100% zuiver acrylaat, hierdoor blijft de dakpan er altijd zo uit zien zoals deze is aangebracht. Dit is een van de vele voordelen van Dakcoating Friesland, uw dak coat specialist van Friesland.