Werkwijze dak coaten

Het coaten van uw dak dient zorgvuldig te gebeuren. Dakpannen liggen “los” op het dak van uw woning. De dakpannen hebben de ruimte om te kunnen ventileren. Dit brengt ook met zich dat er voorzichtig te werk moet worden gegaan wanneer het dak betreden wordt. Dakpannen kunnen eenvoudig scheuren als er op een verkeerde manier overheen wordt gelopen.

Stappenplan voor het coaten van uw dak

Het coaten van uw dak wordt in stappen uitgevoerd. Dit om maximale garantie te kunnen geven op het uitgevoerde werk. Bovendien krijgt u bij Dakcoating Friesland een garantie van maar liefst 5 jaar op het uitgevoerde werk. Tel daar bij op dat de levensduur van uw dakpannen wordt verlengd met 20 tot 25 jaar en de investering betaald zich al gauw terug.

 • Stap 1. Inspectie
  De eerste stap in het proces is het inspecteren van uw dak en wat de staat hiervan is. Het coaten van uw dak hoeft niet altijd nodig te zijn. Soms is enkel het reinigen van uw dak voldoende. Na het inspecteren van uw dak volgt het inplannen van de afspraak, in goed overleg wordt deze ingepland door een van onze medewerkers.
 • Stap 2. Intensief reinigen van het dak
  Het is onmiskenbaar belangrijk het dak intensief te reinigen en volledig vrij te maken van alle algen en het mos. Na dit intensieve reinigingsproces zult u direct zien dat uw dak ontzettend fris oogt. Wij gebruiken geen chemische middelen voor het reinigen van uw dak die het milieu kunnen schaden.
 • Stap 3. Desinfecteren van de dakpannen
  Nadat uw dakpannen vrijgemaakt zijn van alle mossen is het nodig om het dak te desinfecteren. Dit is nodig om de primer die later aangebracht gaat worden te hechten aan het oppervlak.
 • Stap 4. Primeren van de dakpannen
  Het in de primer zetten van de dakpannen is nodig om de gekleurde coating te laten hechten aan het oppervlak. Door gebruik te maken van een goede primer en dit dekkend over de dakpannen aan te brengen voorkomt men dat de coating later los laat.